Jamie Oliver pizzatészta
Vékony

Jamie Oliver pizzatészta

Jamie Oliver pizzatészta receptjének elkészítéséhez a legjobb választás a kifejezetten erre a célra ajánlott, 00-s búzaliszt, amely finomra őrölt, és magas gluténtartalmú. Ez a liszt biztosítja, hogy a tészta rugalmas és könnyen nyújtható legyen.

Ha nincs otthon 00-s liszt, fehér kenyérliszt is használható, de ebben az esetben fontos, hogy magas gluténtartalmú legyen. A glutén ugyanis az, ami összetartja a tésztát, és biztosítja a megfelelő állagot.

Jamie Oliver pizzatészta

Jamie Oliver pizzatészta receptje

Ez egy kiváló pizzatészta recept, melyet mindenkinek ki kell próbálnia
Előkészítési idő 5 minutes
Elkészítési idő 15 minutes
Pihentetés 1 hour
Course alkalmi,, vacsora,
Konyha Olasz
Felszolgálás 4 adag

Hozzávalók
  

  • 50 dkg 00-s pizzaliszt vagy magas gluténtartalmú fehér liszt
  • 7 gramm porélesztő instant élesztő
  • 3,2 dl langyos víz
  • 1/2 teáskanál
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olíva olaj

Elkészítés
 

  • Keverjük a liszthez a sót a munkalapon, majd formázzunk egy mélyedést a kupac közepén
  • Keverjük az élesztőt, az olajat és cukrot a langyos vízhez egy tálban, és pihentessük 5 percig
  • 5 perc múlva öntsük a liszthez, majd pl.: egy villával, a mélyedés közepétől haladva, körkörösen eldolgozva egységesítsük a masszát. Amikor összeállt, belisztezett kézzel addig gyúrjuk, amíg sima és rugalmas tészta lesz belőle
  • Tegyük bele egy belisztezett tálba, takarjuk le konyharuhával (kicsit vizezzük be a ruhát), és meleg helyen pihentessük 1 órát
  • Mikor kb. duplájára kelt, dagasszuk át újra, és formázzunk belőle annyi kisebb gombócot, amennyi pizzát akarunk készíteni. Amennyiben nem az összes tésztát használjuk fel, csomagoljuk fóliába, és helyezzük hűtőbe. 
  • Sütéshez sütés előtt 15-20 perccel nyújtjuk ki a tésztát, mivel nem szabad sokáig szobahőmérsékleten állni hagyni
  • A gombócokat nyújtsuk ki 1/2 cm vastagra, tegyünk rá olyan feltéteket, amiket kívánunk, és forrón előmelegített sütőben süssük 15 percig. Sütőtől függően lehet, hogy 10 perc is elég.
Keyword 00 pizzaliszt, instant élesztő, Jamie Oliver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating